Opzet

Mijn workshops zijn bedoeld om laagdrempelig te zijn. Het enige dat echt van je verwacht wordt dat je deelt is een naam waar we je mee kunnen aanspreken. Het kan je helpen om te praten over wat je naar de workshop brengt en ik zal dat aanmoedigen, maar het is aan jou wat je wilt delen. Als je er niet aan toe bent (veel) over jezelf te vertellen, doe dat dan ook vooral niet. Ga hierin niet over je eigen grenzen heen.

We starten elke workshop met een voorstelrondje. Ik vraag je naam en de voornaamwoorden waarmee je wil dat er naar je verwezen wordt. Ook vraag ik om kort te vertellen wat je naar deze workshop brengt, maar als je je hier niet prettig bij voelt hoef je er geen antwoord op te geven. Het is de bedoeling van dit voorstelrondje om een veilige omgeving te creëren voor iedereen.

Voor veel workshops geef ik van tevoren een huiswerkopdracht ter voorbereiding. We zullen dan bespreken hoe dit gegaan is en waar iedereen tegenaan gelopen is.
Over het algemeen bestaat een workshop uit twee delen: eerst gaan we praten over het onderwerp van de workshop en daarna ermee oefenen. Bij de beschrijving van de betreffende workshop staat meer over de inhoud en wat we precies gaan doen.

We sluiten de workshop af met een rondje evaluatie of reflectie, de vraag wat iedereen van de workshop vond en wat iedereen nodig heeft om met een prettig gevoel weg te gaan.

Wees op tijd, zodat we het voorstelrondje kunnen beginnen en een veilige, inclusieve plek maken. Mocht je vertraging hebben, laat het me dan weten. Na de start van het voorstelrondje kan ik je alleen nog toelaten als iedereen daarmee akkoord gaat.
De workshop duurt 2.5 à 3 uur met halverwege een pauze. Er is koffie, thee, (vegan) koekjes en fruit tijdens de pauze.