Veiligheid en anonimiteit

Ik vind het heel belangrijk dat mijn workshops een veilige plek zijn voor iedereen. We beginnen daarom de workshop met een voorstelrondje waarin iedereen een naam geeft en voornaamwoorden waarmee je wil dat we naar je verwijzen. Als je niet je eigen naam wilt geven staat het je vrij een pseudoniem te gebruiken. Als we begonnen zijn met het voorstelrondje laat ik mensen die eventueel te laat zijn alleen nog toe tot de workshop als alle deelnemers zich daar veilig genoeg bij voelen.

Wat we in de workshop bespreken blijft binnen de workshop. Ik zal dit tijdens de workshop ook benoemen. Als je aan iemand iets over de workshop wilt vertellen, laat dan de namen en andere identificerende kenmerken van de deelnemers weg. Mocht je een persoonlijk verhaal van iemand willen delen, bijvoorbeeld omdat het jou geholpen heeft, gebruik dan zeker niet de naam van de persoon, noem geen identificerende kenmerken, en verzwijg zo veel mogelijk ook gender van de persoon. De enige uitzondering is dat je persoonlijke ervaringen die ik zelf deel tijdens de workshop wél aan anderen mag vertellen. Dit is omdat ik hier expliciet toestemming voor geef.

Elke workshop wordt afgesloten met een rondje waarin ik vraag hoe iedereen zich voelt en wat iedereen nodig heeft om met een ok en veilig gevoel weg te gaan. Als je nog iets nodig hebt om je veilig te kunnen voelen, dan zullen we dat zoveel mogelijk organiseren.